سلامت

بایدها و نبایدهای فصل پائیز از دیدگاه طب سنتی

فصل پاییز

با فرا رسیدن فصل پائیز غم و غصه هایتان را به برگهای پائیزی بسپارید تا با برگ ریزان بریزد.

فصل پائیز از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت سرد و خشک است و افرادی که مزاج سرد و خشک (سودا) دارند در این فصل بیشتر اذیت می شوند. در این فصل میوه ها و غذاهایی با طبع گرم توصیه می شود.

افرادی که مزاج سرد و خشک دارند بهتر است در فصل پائیز با آب ولرم استحمام کنند و از مصرف غذاهای کنسروی و منجمد و مانده و غذاهایی با طبع بسیار گرم و ادویه جات با گرمی زیاد پرهیز کنند.

برای جلوگیری از خشکی پوست، می‌توان از روغن بادام شیرین، زیتون و بنفشه جهت چرب کردن پوست استفاده کرد.

در این فصل ورزش کردن به دلیل برقراری تعادل در بدن مناسب است و سردی مزاج را کاهش می دهد.

در این فصل از کارهایی مثل فصد، حجامت بی دلیل، خوابیدن با شکم پر، خوابیدن در مجاورت هوای سرد، نوشیدن آب سرد و حمام یا نشستن در آب سرد، خشم و اندوه و اضطراب پرهیز کنید.

بدن را از سرمای بامدادی و گرمای میان روز حفظ کنید و از پرخوابی و پرنوشی و پرخوری و خواب روز تا حد امکان اجتناب کنید.

استفاده از عطرهای خوشبو و گرم مانند گلاب و نرگس و یاس باعث حفظ سلامت روح و جسم می شود.

مصرف گرده گل و ژل رویال و عسل به دلیل طبع گرم و سرشار از مواد مغذی در فصل پائیز توصیه می گردد. (مصرف شربت عسل بسیار مفید است)

چای های مناسب فصل پائیز

– چای گل گاوزبان همراه یک قاشق غذاخوری عسل
– چای بنفشه همراه یک قاشق غذاخوری عسل
-چای نعنا، پونه، آویشن و مرزنجوش به همراه یک قاشق غذاخوری عسل برای درمان زکام و سرماخوردگی
-چای پنیرک و خطمی به همراه عسل برای درمان سرفه های خشک

بخور

بخور اوکالیپتوس جهت افزایش رطوبت مناسب است.

غذاهای گرم و تر

مواد غذایی گرم و تری که بهتر است در رژیم غذایی این فصل گنجانده شود:
بادام، نخود، هویج، شلغم، لوبیا، توت سفید، موز، انگور، انجیر، خرما، پسته، میگو، زیتون، آناناس، طالبی، خربزه، مویز، کشمش، زرده تخم مرغ، شکر قهوه ای، گندم، کنجد- روغن حیوانی، پیه تازه، گوشت گوسفند و شتر مرغ و بلدرچین، جگر، سمنو، مرغ محلی، شیر تازه گوسفند به همراه عسل، گلابی، سیب، به، انار، بوقلمون، بادام زمینی، ارده، شیره انگور، شیره خرما، هل، دارچین، زنجبیل و انواع مغزها.

مصرف این مواد را در پائیز به حداقل برسانید

غذاهای آماده و حاضری، غذاهای فریزری و مانده، سرخ کردنی های مانده، انواع سس، انواع کنسرو، پنیر پیتزا، کاکائو، قهوه، نسکافه، بادمجان، گوشت گوساله و گاو، ماهی شور و دودی، آبلیمو و آبغوره، سرکه، پنیر شور، ماست و دوغ و کشک، قارچ، گوجه فرنگی، خیار، میوه های ترش، ترشی جات.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا