حوزویان باید آتش به اختیار عمل کنند
عضو شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران، گفت: حوزویان باید آتش به اختیار عمل کنند و البته مسئولان درونی حوزه و بیرونی وظایفی در این عرصه دارند که باید به آن عمل کنند.
به گزارش پرمگ، زهرا راستی ۹ مهرماه در آئین مشترک آغاز سال تحصیلی حوزه خواهران و جامعةالزهرا(س) که در مرکز مدیریت حوزه خواهران در قم برگزار شد، اظهار کرد: نباید منتظر فراهمشدن زمینه و فعالیت برای خدمترسانی باشیم؛ زمانی حوزویان به تبلیغ دین پرداختند که هیچ زمینه و امکاناتی برای آنان فراهم نشده بود و وظیفه دینی خود را به بهترین وجه به ثمر رساندند و امروز هم حوزویان باید آتش به اختیار عمل کنند و البته مسئولان درونی حوزه و بیرونی وظایفی در این عرصه دارند که باید به آن عمل کنند.
وی تصریح کرد: امروز واجبات و فروعات دینی همه در معرض شبهه قرار گرفتهاند و سؤالاتی در ذهن مردم در این موضوعات مانند ولایت، رهبری جامعه، تربیت کودک و نسل آینده و… وجود دارد و اینها همه عرصه تبلیغ ماست و لازمه این کار آن است که به خوبی یاد بگیریم و دنبال نحوه اجرای صحیح آن باشیم. البته تبلیغ چهره به چهره نقش اصلی دارد و حوزه باید با برنامه مشخصی به این سمت برود و حداقل اینکه هر طلبه چند نفر را مورد تبلیغ خود قرار دهد.
راستی افزود: امروز به صورت ملموس میبینیم که ارزشهای دینی مورد حمله قرار میگیرند و مردم مورد هجوم فکری و فرهنگی هستند و شاهد گسست فرهنگی و تبلیغات سوء، بی وقفه و مداوم از سوی همه قبیله کفر و شرک هستیم.
وی در ادامه بیان کرد: حوزویان باید دنبال زمینهسازی حکومت جهانی امام مهدی(عج) باشند و این تحقق جهانی نیازمند آن است که عرصههای علمی تمدن نوین اسلامی تولید و فراهم شود. خواهران حوزوی هم در این مسیر وظیفه بزرگی برعهده دارند؛ اینکه پیامبر(ص) فرمودند: «کسی که به امور مسلمین اهتمام نداشته باشد مسلمان نیست» اطلاق دارد و زنان را هم شامل میشود و ما خواهران و استادان حوزه، حتما مخاطب این بیان شریف حضرت هستیم و برای داشتن اهتمام به امور مسلمین وظایفی داریم.
وی افزود: همین فتنه اخیر از یکی از احکام ضروری در باب زنان شروع کردند و خود زنان محور فتنه قرار گرفتند و خواهران طلبه وظیفه دارند با تخلق به اخلاق الهی، تهذیب نفس و پیمودن عرصههای علمی جامعه را به سمت دینداری تقویت کنند.
عضو شورای سیاستگذاری حوزه خواهران گفت: برخی از وظایف ما حالت شعاری پیدا کرده است ولی واقعا جزء وظایف ماست. اولین وظیفه؛ تولید علم و بسط مرزهای دانش و استخراج نگاه نظاممند و دقیق به دین است، اگر از پنجره فقه که بنیاد و بنای حوزه است، به مسئله نگاه کنیم باز اقدامات زیادی انجام نشده و باید فعالیتها در این زمینه را سرعت ببخشیم. مسائل روانشناسی، جامعهشناسی، تربیت و اقتصاد و … هم نیازمند نگاه جامع دین است.
وی همچنین گفت: از دیگر عرصههای مورد نیاز این است که معارف دینی در حوزه تبدیل به سبک زندگی دینی شده و وارد بطن زندگی مردم شوند و یکی از برترین سربازان این عرصه، طلاب حوزه علمیه اعم از خواهران و برادران هستند. پاسداشت سنگرهای دینی نیازمند آن است که آموزههای دینی وارد بطن زندگی و سبک زندگی مردم شود.
باید برای تبلیغ آموزههای دینی در محله و منطقه و شهر و خانه برنامهریزی کنیم و هر استادی بعد از آموزش، باید برای پیادهشدن آموختهها در زندگی شخصی و خانوادگی و جامعه به طلبه کمک کند. طلبه باید مجهز و مسلط به مسائل اجتماعی باشد تا در برابر فتنهها، ساکت نباشیم.
راستی تصریح کرد: یکی دیگر از نیازها توجه به روشهای جدید تبلیغ و متناسب با نیازهای جامعه است و نباید از این مسیر هراس داشته باشیم زیرا خداوند فرموده است که مبلغان راستین دین، از هیچ کسی هراس ندارند و فقط از خدا میترسند. باید سری به فضای مجازی بزنیم، در این صورت موضوعات و عرصههای کاری بیشتری فراروی ما باز خواهد شد و بهتر میدانیم که عمده شبهات فکری مردم در چه مواردی است.
وی افزود: امروز واجبات و فروعات دینی همه در معرض شبهه قرار گرفتهاند و سؤالاتی در ذهن مردم در این موضوعات مانند ولایت، رهبری جامعه، تربیت کودک و نسل آینده و… وجود دارد و اینها همه عرصه تبلیغ ماست و لازمه این کار آن است که به خوبی یاد بگیریم و دنبال نحوه اجرای صحیح آن باشیم. البته تبلیغ چهره به چهره نقش اصلی دارد و حوزه باید با برنامه مشخصی به این سمت برود و حداقل اینکه هر طلبه چند نفر را مورد تبلیغ خود قرار دهد.