اخبار

حوزه علمیه با روش کنونی مقابله با بدحجابی موافق نیست

حوزه علمیه با روش کنونی مقابله با بدحجابی موافق نیست

حجت‌الاسلام سیدعباس سیدنژاد گفت: بنده با صراحت می‌گویم حوزه علمیه با روش کنونی موافقت ندارد؛ حوزه علمیه یک نهاد ارشادی و تربیتی است و نه امنیتی و در مسائل امنیتی دخالتی نداریم ولی مباحث ارشادی و تربیتی را وظیفه خودمان می‌دانیم از این رو پیشنهادات زیادی هم ارائه کرده‌ایم.

به گزارش پرمگ، دبیر راهبری عفاف و حجاب حوزه‌های علمیه، شامگاه ۹ مهرماه در نشستی که جهت بررسی حوادث بعد از فوت مهسا امینی تشکیل شد، گفت: اگر برخی افراد بی‌توجه به غیرت و عفاف و حیا هستند در درون محیط خانه‌شان کسی با آنها کاری ندارد ولی وقتی وارد فضای اجتماعی می‌شوند حفظ حریم‌ها برای حاکم و حکومت اسلامی اهمیت دارد و نظام اسلامی موظف است امنیت اخلاقی را در جامعه پیاده کند.

حجت‌الاسلام سیدعباس سیدنژاد افزود: البته کیفیت اجرای یک حکم شرعی در جامعه اهمیت دارد و بنده با صراحت می‌گویم حوزه علمیه با روش کنونی موافقت ندارد؛ حوزه علمیه یک نهاد ارشادی و تربیتی است و نه امنیتی و در مسائل امنیتی دخالتی نداریم ولی مباحث ارشادی و تربیتی را وظیفه خودمان می‌دانیم از  این رو در طرح تحول، پیشنهادات زیادی هم ارائه کرده‌ایم.

سیدنژاد اظهار کرد: البته این پیشنهادات مربوط به بعد از حادثه اخیر نیست و از قبل در دستور کار حوزه علمیه بوده و در شورای عالی حوزه نوشته و تصویب شده است و یکی از مواردی که در پیشنهادات ما وجود دارد این است که تا جای ممکن از دستگیری دختران پرهیز شود و صرفا تذکر به افراد بدحجاب بدهند.

دبیر راهبری عفاف و حجاب حوزه‌های علمیه تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که حوزه بر آن تاکید دارد این است؛ افرادی که قرار است دیگران را ارشاد کنند حتما باید دوره آموزشی لازم را دیده و مهارت این کار را داشته باشند و حتی نحوه سخن گفتن با فرد بدحجاب و بی‌حجاب را بلد باشند.

وی با بیان اینکه ۱۲ توصیه در طرح حوزه علمیه در این زمینه وجود دارد، بیان کرد: ما پیشنهاد داده‌ایم حتی شکل ظاهری ماشین گشت ارشاد و داخل آن هم باید متفاوت باشد. طرح «حس خوب» یکی از طرح‌هایی است که پیشنهاد دادیم و اجرا شد و افرادی که مورد ارشاد قرار می‌گرفتند در فضای دوستانه و کاملا زنانه به آنها تذکر داده می‌شد.

سیدنژاد ادامه داد: یکی از شروطی که حوزه اعلام کرده این است که اگر در جایی گشت ارشاد احساس کرد فعالیت او هزینه برای نظام دارد باید از ارشاد، پرهیز کند زیرا ما مخاطب‌شناسی لازم را نداریم، ممکن است دختری که ما با او  مواجه شویم گرفتار چندین مسئله و مشکل از جمله اعتیاد پدر خانواده، ناسازگاری با شوهر و دعوا با همسر، قبول نشدن در کنکور و … باشد و به محض اینکه کسی به او تذکر دهد آماده انفجار است و توصیه اسلامی این است که در این موارد صرفا به تذکر ساده بسنده شود.

وی گفت: افراد گشت ارشاد باید مهارت لازم در مخاطب‌شناسی را داشته باشند. وقتی سربازی به عنوان راننده در ماشین گشت نشسته است و می‌بیند مادری جلوی او را گرفته باید مخاطب‌شناسی کند و احساس کند آن زن، مادر خود اوست و برخورد مناسب داشته باشد.

دبیر راهبری عفاف و حجاب حوزه‌های علمیه افزود: عنوان «پلیس امنیت اخلاقی» عنوان مناسبی به جای «گشت ارشاد» است. حوزه با صراحت می‌گوید پلیس امنیت اخلاقی باید وجود داشته باشد ولی روش‌های آن هم باید اصلاح شود زیرا حوزه با روش کنونی موافقت ندارد.

سیدنژاد با صراحت گفت: صراحتا عرض می‌کنم براساس پیام‌هایی که برخی از این هنرمندان منتشر کردند این تحلیل به ذهن می‌رسد که تصور کردند کار نظام تمام شده است و خواستند از جریان، عقب نیفتند، برخی هم از طرف جریان معاند هنرمند حکومتی خطاب شدند و خواستند این را رفع کنند.

وی افزود: بنده با اطلاع می‌گویم که به ۴۷۰ نفر از هنرمندان، بازیگران و فعالان هنری، سیگنال‌هایی داده شده بود که کار حاکمیت تا سال ۱۴۰۳، تمام است و به نظر بنده ماجرای مهسا امینی، این پروژه را جلو انداخت و چهره نفاق برخی افراد روشن شد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا