اخباردین و مذهب

طویریج، بزرگ‌ترین دسته عزاداری جهان در کربلا

رکضه طویریج

طویریج 1401

تولیت آستان مقدس امام حسین (ع) ضمن تاکید بر ضرورت تأمین امنیت عزاداران حسینی از آماده بودن طرح تأمین و مدیریت دسته های عزاداری «رکضة طویریج» در روز عاشورا خبر داد.

به گزارش پرمگ، حسین رشید العبایجی ضمن اشاره بر اینکه آستان امام حسین (ع) برای فراهم کردن امنیت عزاداران به امکانات زیاد و برنامه ریزی دقیقی نیازمند است، اظهار کرد: این آستان مقدس درب هایی را برای ورود و خروج عزاداران مشخص کرده که مجهز به کولرهای دارای توان بالا است.

وی تصریح کرد: درب های الرجاء، باب القبله، باب الزینبیه با ظرفیت بالا برای ورود عزاداران و درب های باب السلام، باب الکرامه، باب قاضی الحاجات و باب الشهدا برای خروج آن‌ها مشخص شده است.

طویریج عاشورا

طویریج چیست؟

«طویریج» یکی از مراسم مخصوص روز عاشورای حسینی است که در کشور عراق (کربلا) برگزار می‌شود. در این مراسم عزاداران حسینی در پاسخ به ندای «هل من ناصر» امام حسین (ع) در ظهر عاشورای محرم سال ۶۱ هجری قمری، شعار «لبیک یا حسین (ع)» سرمی‌دهند.

بنا بر گفته مورخان، بنیانگذار این مراسم «میرزا صالح القزوینی» یکی از بزرگان شهر طویریج(از توابع شهرستان «الهندیه»، ۲۵ کیلومتری شرق شهر کربلا) می‌باشد.

دسته طویریج، پرشورترین و بزرگترین دسته عزاداری جهان به شمار می‌رود که عاشقان حسینی هر ساله در روز عاشورا در کربلا ارادت و شور حسینی خود را به نمایش می‌گذارند و در پاسخ به ندای «ألا هل من ناصر ینصرنا.. ألا هل من ذابٍّ فیذبُّ عنا..» امام حسین علیه السلام به سمت کربلا حرکت کرده و شعار «لبیک یا حسین» و «یالثارات الحسین» سر می‌دهند.

این دسته بزرگ عزاداری، هر ساله صبح عاشورا از شهر طویریج به سمت شهر کربلا حرکت کرده و قبل از ظهر روز عاشورا در «قنطره السلام»(واقع در ٢ کیلومتری شهر کربلا) برای ادای فریضه ظهر و عصر توقف می‌کند و بعد ادای نماز راه خود را به طرف کربلا ادامه می‌دهد.

عزاداران حسینی همزمان با آغاز ورود به کربلا با سرو پای‌برهنه و هروله کنان (دوان‌دوان) در حالی که «لبیک یا حسین» سر می‌دهند، به‌ سمت حرم امام حسین (ع) حرکت کرده و سپس در حالیکه «واویل علی العباس» سر می‌دهند، دوان دوان به‌ سمت حرم قمر بنی‌هاشم (ع) می‌روند و پس از زیارت مرقد حضرت عباس (ع) به‌ سوی خیمه‌گاه حرکت می‌کنند.

این مراسم از همان سال ۶۱ هجری قمری آغاز شد که وقتی خبر واقعه کربلا به گوش اهالی طویریج رسید و برای یاری حسین بن علی(ع) به طرف کربلا دویدند، غافل از اینکه دیر رسیده‌اند و کار از کار گذشته است.

از آن زمان به بعد، اهالی طویریج هرساله این مراسم عزاداری را برگزار کرده و هروله کنان مسافت حدود ده کیلومتری هندیه تا کربلا را عزاداری می‌کنند.

طویریج کربلا

چرا طوریج؟

گفته می‌شود یکی از دلایل و انگیزه‌های شرکت در این مراسم روایت خاطره‌ای از مرحوم علامه بحرالعلوم است. در بخشی از خاطرات ایشان آمده است که، ایشان در حال سینه زنی و عزاداری در این مراسم امام زمان (عج) را دیده بودند که همراه مردم در حال هروله هستند و با سروپای برهنه در بین عزادارن گریه می‌کنند. بعد از علنی شدن این خاطره واقعی بیشتر مردم، علما و حتی مراجع سعی می‌کنند در این مراسم حاضر شده و از آن فیض ببرند.

طویریج عاشورا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا