سلامت

ختنه چیست و بهترین سن ختنه کدام است؟

ختنه چیست؟، عمل ختنه
معمولا بعد از تولد نوزاد پسر اولین مسئله‌ای که ذهن والدین را درگیر می‌کند، اطلاع یافتن از بهترین سن ختنه است. البته بسیاری از والدین نیز بابت انجام آن دچار شک می‌شوند.

ختنه نوعی عمل جراحی است که در آن پوست قسمت بالای آلت تناسلی برداشته شده و مزایای زیادی نیز به‌همراه دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری اشاره کرد.

اگر شما نیز علاوه‌بر دغدغه یافتن سن مناسب برای ختنه، نسبت به انجام این عمل برای فرزند خود مردد هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

عمل ختنه چیست؟

به پوستی که در بالای آلت تناسلی دیده شده و درواقع نوعی محافظت از آلت را بر عهده دارد؛ ختنه‌گاه می‌گویند. این پوست دارای رگ‌های خونی، ماهیچه و اعصاب است.

در زمان تولد این پوست حالت چسبیده‌ای دارد، اما با گذشت زمان و رشد کودک چسبندگی از بین رفته و شل خواهد شد.

در عمل ختنه، باید این قسمت از نوک آلت بریده و کاملا جدا شود. این عمل می‌تواند توسط متخصص اطفال، متخصص اورولوژی یا متخصص جراحی عمومی مانند دکتر شیخ الاسلامی انجام گیرد.

چرا انجام عمل ختنه اهمیت دارد؟

در کنار یافتن بهترین سن ختنه باید نسبت به اهمیت انجام آن نیز اطلاعات کافی داشته باشیم. این عمل تاریخچه بسیار طولانی دارد و می‌توان گفت از 5000 سال پیش تاکنون در جوامع مختلف به‌دلایل بهداشتی رواج داشته است.

درحال‌حاضر نیز عمل ختنه به یکی از واجبات دینی در بین مسلمانان، یهودیان و پیروان مسیح تبدیل شده و این افراد نسبت به انجام آن حساسیت بالایی دارند.

معمولا هر چیزی که برای سلامتی مفید باشد در ادیان مختلف نیز واجب می‌شود. ختنه نیز به‌دلیل اثرات بهداشتی که دارد و مزایایی که در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم در آیین ادیان جای گرفته است.

با توجه به اینکه در کشور ما و بسیاری از کشورهای دینی، ختنه یک موضوع اساسی و مهم به‌حساب می‌آید و عدم انجام آن می‌تواند مشکلات زیادی در آینده برای فرد به‌دنبال داشته باشد؛ بسیاری از والدین بدون توجه به مزایای آن و تنها به‌دلیل عرف جامعه برای ختنه فرزند خود اقدام می‌کنند.

بسیاری از افراد نیز بر این باورند که ختنه می‌تواند روی کیفیت رابطه جنسی یا حساسیت آلت تناسلی تاثیر داشته باشد اما با توجه به فراگیری این عمل در کل دنیا، تحقیقات زیادی در این باره انجام شده است.

هر چند این تحقیقات هنوز ادامه دارند اما طبق آخرین بررسی‌های انجام گرفته و نتایج به‌دست آمده از آنها، باید گفت ختنه هیچ تاثیر نامطلوبی روی کیفیت رابطه جنسی نخواهد گذاشت.

عمل ختنه چه فوایدی برای مردان دارد؟

تفاوتی ندارد که شما در بهترین سن ختنه، نوزاد خود را ختنه کنید یا در سنین بالاتر، در هر صورت این عمل فواید زیادی برای او به‌همراه دارد که در ادامه به معرفی برخی از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم:

  • عمل ختنه می‌تواند از بروز بیماری بالانوپوستیت که نوعی التهاب غده و پوست ختنه‌گاه است جلوگیری کند.
  • عمل ختنه ابتلا به سرطان آلت تناسلی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.
  • عفونت‌های ادارای با انجام ختنه کاهش می‌یابند.
  • ابتلا به بیماری‌های مقاربتی مانند HIV و STD در مردانی که ختنه کرده‌اند کمتر دیده می‌شود.
  • با توجه به اینکه آلودگی و عفونت در آلت تناسلی کم می‌شود، احتمال ابتلای شریک جنسی فرد به بیماری‌هایی مانند سرطان دهانه رحم نیز کاهش می‌یابد.
  • از بروز بیماری فیموز که چسبیدن پوست ختنه‌گاه به آلت تناسلی است جلوگیری می‌شود.

ختنه چه عوارضی دارد؟

اگر در بهترین سن ختنه این عمل را انجام دهید معمولا عوارض کمتری مشاهده می‌شود اما به‌طور کلی می‌توان گفت در موارد کمی پس از انجام عمل ختنه، عوارض زیر در کودکان دیده می‌شود:

  • مسدود شدن مجاری ادراری
  • بروز عفونت
  • خون‌ریزی
  • تحریک نوک آلت تناسلی
  • بروز حالت چسبندگی در آلت تناسلی
  • انجام نادرست عمل و برداشتن مقدار زیاد یا کم از پوست ختنه‌گاه
  • التهاب دهانه آلت تناسلی یا میاتیت

بهترین سن ختنه نوزاد

بهترین سن ختنه نوزاد در بدو تولد او یا تا قبل از چهل روزگی است. در این زمان والدین می‌توانند به‌خوبی از فرزند خود نیز مراقبت کنند.

در سال‌های گذشته معمولا کودک را در سنین بالا یعنی دوران مدرسه ختنه می‌کردند. این موضوع نه‌تنها احتمال عفونت و خون‌ریزی را افزایش می‌داد، بلکه باعث بروز آسیب‌های روحی در آنها نیز می‌شد.

درحال‌حاضر بهترین زمان ختنه نوزاد را می‌توان در کوتاه‌ترین زمان ممکن پس از تولد دانست. با این کار آثار روحی عمل ختنه روی کودک تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

هر چه سن کودک کمتر باشد پوست ختنه‌گاه نیز شل‌تر است و با این حساب عمل ختنه نیز راحت‌تر انجام می‌شود. ضمن اینکه احتمال بروز عفونت نیز تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

با در نظر گرفتن این موارد بهتر است فرزند خود را یک یا 2 روز پس از تولد یا نهایتا تا 40 روزگی برای انجام عمل ختنه نزد پزشک ببرید.

عمل ختنه کردن

 

اگر ختنه نکنیم چه می‌شود؟

بسیاری از والدین نسبت به انجام عمل ختنه مردد هستند. اما با توجه به مزایای این کار باید بگوییم درصورتی‌که فرزند پسر شما ختنه نشود، احتمال بروز بیماری‌های مختلف در او افزایش پیدا می‌کند.

همچنین در آینده به‌دلیل تفاوت با دیگران ممکن است دچار مشکلات زیادی شود. به‌خصوص اینکه در جوامع دینی این موضوع نقش مهمی در ازدواج فرد دارد.

با این تفاسیر بهتر است تردید را از خود دور کرده و هر چه سریع‌تر برای ختنه کردن نوزاد خود اقدام کنید تا این عمل عوارض کمتری نیز داشته باشد.

عمل ختنه از چه روش‌هایی انجام می‌شود؟

دیگر سوال رایج بین والدین پس از یافتن بهترین سن ختنه، نوع انجام عمل است. به‌طور کلی باید گفت در ایران از 2 روش حلقه و عمل با جراحی استفاده می‌شود.

عمل ختنه به روش حلقه چگونه است؟

استفاده از حلقه یا رینگ روش رایجی برای جداسازی پوست ختنه‌گاه بوده و در آن پزشک متخصص یک حلقه تنگ را در قسمت مخصوص قرار داده و آن را با کمک نخ محکم می‌کند.

این کار از خون‌رسانی به پوست کلاهک آلت جلوگیری کرده و باعث کبودی آن خواهد شد. معمولا با گذشت 6 تا 12 روز، پوست خودبه‌خود از آلت جدا می‌شود. برای کودکانی که دچار بدشکلی آلت با بیماری‌های خونی و عفونت‌های جدی هستند نباید از عمل روش حلقه استفاده کرد.

عمل ختنه به روش جراحی چگونه است؟

در این روش سنتی پزشک ابتدا پوست ختنه‌گاه را با استفاده از ابزار مخصوص بریده و جدا می‌کند. از آنجایی که پس از این کار خون‌ریزی اتفاق می‌افتد معمولا ناحیه بریده‌شده ابتدا سوزانده و سپس بخیه می‌شود. مراقبت‌های بعد از عمل در این روش نسبت به روش حلقه راحت‌تر است اما معمولا خون‌ریزی بیشتری به‌دنبال دارد.

بهترین سن ختنه می‌تواند یک یا 2 روز بعد از تولد یا تا 40 روزگی نوزاد باشد. با توجه به اینکه پوست آلت در این زمان شل‌تر است عمل نیز راحت‌تر انجام می‌شود.

همچنین باید گفت مراقبت‌های بعد از عمل ختنه و جلوگیری از عفونت در سنین پایین، آسان‌تر است و کودک با آسیب‌های روحی نیز مواجه نمی‌شود.

ختنه مزایای مهمی از جمله پیشگیری از ابتلا به سرطان آلت، کاهش ابتلا به بیماری‌های مقاربتی و کاهش بروز عفونت در مجاری ادراری را به‌دنبال دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا