اخبار

بزودی فراخوان طرح گذراندن خدمت مقدس نظام وظیفه توسط طلاب اعلام می شود

 بزودی فراخوان طرح گذراندن خدمت مقدس نظام وظیفه توسط طلاب است اعلام می شود

رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه گفت: شیوه نامه بهره مندی نخبگان حوزوی از تسهیلات نظام وظیفه و طرح ویژه «شهید صیاد شیرازی» در بنیاد ملی نخبگان و ستاد کل نیرو های مسلح تشریح کرد.

به گزارش پرمگ، در گفتگو با خبرگزاری حوزه گفت: در همینجا و قبل از هرجای دیگر و رسانه دیگری اعلام می کنم که به زودی فراخوان شرکت در طرح شهید صیاد شیرازی که طرح گذراندن خدمت مقدس نظام وظیفه توسط طلاب است اعلام می شود و پس از اعلام و تاریخ فراخوان، طلاب وارد سامانه می شوند و پس از ثبت نام در سال نخست نزدیک ۲۰۰ نفر از طلاب حوزه علمیه را می توانیم شناسایی و جهت گذراندن خدمت به بخش ذی ربط یعنی مرکز امور نخبگان معرفی کنیم.

رئیس مرکز امور نخبگان و استعداد های برتر حوزه های علمیه اظهار کرد: در جامعه نخبگانی کشور تا کنون عمدتا برادران دانشگاهی از این طرح استفاده کردند و ۲۵۰۰ نفر نیز سهمیه سالانه دارند که این سهمیه در سال جاری ۲۰۰ نفر خواهد بود که دانش آموخته سطح سه و چهار حوزه های علمیه هستند. ضمن اینکه از همه طلاب واجد شرایط تقاضا داریم که طلاب این کار را یک وظیفه الهی خود تلقی کنند و قطعا این پژوهش های ما طلاب در این بخش مفید خواهد بود.

وی تصریح کرد: طلاب زحمات بسیاری در حوزه پژوهش می کشند، ولی برخی از این پژوهش ها، پژوهش هایی بودند که کاربست لازم را نداشته و حتی نتوانسته گرهی باز کند. حتی برخی از تحقیقات بنیادی و نظری ما گرهی از کار دانش نیز باز نکرده است. بر خلاف آنچه گفته می شود همه تحقیقات باید کاربردی باشد، باوردارم که همه این تحقیقات به موازات هم باید پیش بروند. ولی تحقیق بنیادی و نظری ما نیز باید کاربست داشته باشد. کاربست این تحقیقات نیز جای معینی است یعنی باید مرز دانش را تغییر بدهد و در حوزه تحقیقات کاربردی و راهبردی نیز به همین شکل است. امیدواریم که در این چند قلمرو بتوانیم از ظرفیت های طلاب استفاده کنیم ولی می دانیم و باور داریم که بسیاری از تحقیقاتی که در جامعه علمی ایران انجام می شود به قفسه کتابخانه ها می رود و استفاده محدود می شود. ولی استفاده این طرح ها آن است که اگر به یک نتیجه روشن برسد یک دستگاه علمی در یک سطح کلان از آن بهره می برد.

وی ادامه داد: امروزه بیان می کنیم که جامعه ما نیازهای مختلفی دارد که این نیازها را یا باید حوزه های علمیه پاسخ بدهند یا مشارکت در پاسخگویی داشته باشند. نیازهای جامعه جوان، نیازهای جامعه علمی، نیازهای حوزه فرهنگی و حوزه حکمرانی ما نیازهای کمی نیستند. چه خوب است که ما زمانی که می خواهیم یک تحقیق را انتخاب کنیم، منبعث چک لیست نیازهای اولویت‌دار وزارت ورزش و جوانان باشد. باید این نیازها را از دل چک لیست نیازهای آموزش و پرورش انتخاب کنم.

حجت الاسلام والمسلمین عماد گفت: امروزه در شرایطی هستیم که متوجه می شویم نتوانستیم فضای گفتگو و همدلی و دیالوگ را بین خود و بخش هایی از جامعه برقرار کنیم. اینها دستگاه هایی هستند که این جامعه مخاطب را دارند و سوال آنها سوال جامعه مخاطب است. آیا جامعه جوان امروز ما چه میزان در درون خانواده جذب شده و یا طرد شده می داند و اگر این درصد حس طرد شدگی از خانواده بالا است چه کنیم که این مسئله حل شود.

وی بیان کرد: اگر جوان ما به غلط حس کند که با آسیب طرد شدگی اجتماعی مواجه است و به غلط حس کند که نظام سیاسی اجتماعی او را جذب نکرده است و حس غلط طرد شدگی داشته باشد، حل همین مساله به عهده کیست؟ قطعا حل آن به عهده همه صاحبان نظر و اثر در این عرصه است و امروز می بینیم که وزارت ورزش و جوانان پیمایش ملی را انجام داده است و گفته که میزان حس طردشدگی اجتماعی جوانان ما چه اندازه است؟

رئیس مرکز امور نخبگان و استعداد های برتر حوزه های علمیه گفت: نمی توانیم بگوییم که جامعه ما با مشکلاتی مواجه است و باید مشکلات را حل کنیم. حالا راه خود را می رویم و به تعبیری امام زمان و اهل بیت(ع) مشکل را حل کنند. این مسئله کار خود ما است و تکلیفی است که باید طلاب نیز در این عرصه پای کار بیایند و مشکلات را بررسی و حل کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عماد همچنین گفت: بنیاد نخبگان این طرح را طراحی کرد که استعدادهای برتر و دانش آموختگان برتر حوزه و دانشگاه خدمت خود را درقالب یک طرح علمی و فناورانه در قالب حل یک مسئله و نیاز که مشکل یکی از دستگاه های علمی و اجرایی کشور را حل کند.

وی در پایان یادآور شد: در اینجا باید از چند دستگاه نیز تشکر کنیم. نخست، شخص مدیر حوزه های علمیه که فعالیت های گسترده ای در ایجاد این هماهنگی ها انجام داد. مرکز امور طلاب و دانش آموختگان نیز در این بخش دغدغه مند بود و کمک و مساعدت کرد و گاهی نیز با اخطارهای خود ما را فعال کرد. طلابی که در این طرح شرکت می کنند یک بخشی از آنها طلاب استعدادهای برتر هستند و بخش دیگر، عموم طلاب هستند که در تکلیف و ماموریت مرکز امور طلاب است که قطعا آنها نیز پای کار می آیند زیرا با انگیزه و نگاه خوبی وارد شده اند. از دفاتر نخبگانی حوزه های علمیه در مرکز مدیریت حوزه های علمیه و اصفهان نیز سپاسگزاریم که در این قضیه ورود کردند. همچنین ستاد کل نیروهای مسلح و بنیاد ملی نخبگان که میزگردان خوبی بودند که این مجموعه را به یکدیگر پیوند دادند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا