قاچاق خاک جنگلهای شمال ایران به خارج صحت دارد؟
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری: بر اساس گزارشها چند محموله خاک پنج شنبه دو هفته قبل از این منطقه جابجا شده است.
به گزارش پرمگ و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، موسی مقیمی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از دید منابع طبیعی برداشت خاک پیت ممنوع است اما بر اساس گزارشها چند محموله خاک پنج شنبه دو هفته قبل از این منطقه جابجا شده است.
وی افزود: مسئولان وقت این اداره کل در سال ۱۳۹۸ موافقت مشروط خود را با لایروبی این آب گیر اعلام کرده و کمیته فنی نیز در همان موافقت مشروط بر عدم خروج خاک پیت از آب بندان و تردد نکردن ماشین آلات سنگین در جنگل تاکید کرده بود.
مقیمی گفت: هفته گذشته جلسهای با حضور مسئولان شرکت آب منطقه ای، محیط زیست و منابع طبیعی با دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران برگزار و دادستان یک هفته مهلت داد تا نظر موافق یا مخالف خود را اعلام کند که تا آخر وقت امروز نتیجه نهایی به دادستان اعلام میشود.
این مقام مسئول همچنین گفت: دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران شنبه گذشته دستور توقف برداشت و خروج خاک از منطقه را داده است و برداشت خاک متوقف شده است.
گفتنی است: پیگیری خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از یک منبع مطلع نشان میدهد این منطقه سرشار از «خاک پیت» به عنوان گرانترین خاک برای کشت وکار است، خاکی که بیشتر به عنوان مصارف گلخانهای و پرورش گل و گیاه کاربرد دارد و از بقایای نوعی خزه و یا جلبک بوجود میآید.
بر اساس گفتههای این منبع، بر اساس قانون برداشت خاک پیت تحت هر عنوانی ممنوع است اما با توجه به اینکه این خاک در بازارهای خاورمیانه مشتریان فراوانی دارد امکان قاچاق دور از ذهن نیست.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان