نتایج کنکور و بی عدالتی آموزشی / بیشترین درصد قبولی در اختیار چه کسانی است؟
نتایج کنکور سراسری امسال هم اعلام شد و براساس آمارهای اولیه مشخص شد که فقط یک نفر از ۴۰ نفر قبولی رتبه های ۱ تا ۱۰ رشته های علوم انسانی، علوم تجربی، ریاضی و فنی، هنر و زبان های خارجی در مدارس دولتی درس خوانده است و ۲۳ نفر در مدارس غیرانتفاعی و ۷۲ درصد در مدارس سمپاد درس خوانده اند.
نتایج کنکور سراسری امسال هم اعلام شد و براساس آمارهای اولیه مشخص شد که فقط یک نفر از ۴۰ نفر قبولی رتبه های ۱ تا ۱۰ رشته های علوم انسانی، علوم تجربی، ریاضی و فنی، هنر و زبان های خارجی در مدارس دولتی درس خوانده است و ۲۳ نفر در مدارس غیرانتفاعی و ۷۲ درصد در مدارس سمپاد درس خوانده اند.
به گزارش پرمگ، این وضعیت نتیجه ساختار طبقاتی نامناسب جامعه ایران است. در حال حاضر طبقه طبقه کردن مردم در عرصه اقتصاد، آموزش و بهداشت و درمان به وضوح معلوم است و پیامد نامطلوب آن را می توان در همین قبولی های کنکور سراسری مشاهده کرد.
گذشته از نتایج امسال کنکور سراسری، در آنالیز نتایج سال قبل مشخص شده است که ۸۴ درصد قبولی های زیر ۳۰۰۰ کنکور در تمامی رشته ها، از سه دهک بالای جامعه هستند و ۸۶ درصد قبولی های کنکور رشته های پزشکی متعلق به سه دهک بالای جامعه هستند. بیشتر آنان متعلق به دهک یک جامعه است!
در حالیکه فلسفه و هدف اصلی نظام سیاسی جمهوری اسلامی نهادینه کردن عدالت است، ولی بدون شک استحاله و عقب ماندگی در این حوزه به وضوح پیداست.
وقتی برترین رتبه های کنکور سراسری در اختیار طبقه ثروتمند و سرمایه دار(سه دهک بالای جامعه) باشد، بدیهی است که بهترین کرسی ها، دانشگاه ها و رشته های پرطرفدار نصیب این طبقه خواهد شد.
که بی تردید بخش عمده این ثروت و سرمایه هم از راه عادی و بخاطر قوانین تبعیض آمیز در دسترسی به منابع و امکانات و درآمدها بوده
مطالب جالب توجه این است که اغلب این افراد به دلیل قوانین تبعیض آمیز بعد از استفاده از امکانات رایگان مملکت و گذراندن دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد، برای ادامه تحصیل به کشورهای خارجی مهاجرت کرده و بعد از سالها مجدداً به کشور بازمیگردند و کرسی های هیئت علمی، مدیریت ها و مسئولیت ها را درو می کنند.
بنابراین عرصه مدیریت کشور به جای اینکه در دست مستضعفان باشد،در اختیار طبقه سرمایه دار جامعه خواهد بود. همانطور که در دهه گذشته و حال حاضر شاهد این قضیه بودهایم و شاید باز هم شاهد باشیم.
چه بسا که همین افراد، تصویب قوانین در مجلس و عرصه های اجرایی را بدست خواهند گرفت و با همین دست فرمانی که سابقون و خواص انقلاب جامعه را تا اینجا آورده اند با شدت بیشتری به جلو خواهند برد!
مصوبه های اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مرتبط با کنکور سراسری این روند را شدت خواهد بخشید.! رشد مدارس غیرانتفاعی، عدم توسعه مدارس دولتی و سیاست پولی کردن آموزش به شدت هرچه تمام تر در حال اجراست و تو خود بخوان حدیث مفصلی از این مجمل.
بدون شک روند آموزش و پرورش کشور به نفع مردم، مستضعفان و اهداف انقلاب اسلامی نیست. وظیفه آموزش و پرورش، تربیت نسل های آینده و جامعه پذیری سیاسی(انتقال ارزش های نظام به نسل های بعدی) است.
بررسی کارنامه آموزش و پرورش جمهوری اسلامی نشان می دهد در عمل نه تربیت نسلی صورت گرفته و نه جامعه پذیری سیاسی محقق شده! باید جلوی این روند هر چه سریعتر گرفته شود. اگر تصمیم عاجلی اتخاذ نشود و فکری نشود، این عقبماندگی مفرط در عرصه عدالت، ریشه این سرزمین را میخشکاند.