اخبار

ناسا: تا ۳۰ سال آینده برخی از کشورها غیرقابل سکونت خواهند شد

گرمای زمین

ناسا مدعی شد که تا ۳۰ سال آینده به علت بالا رفتن دمای جهانی، برخی کشورها غیرقابل سکونت خواهند شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آروور، “هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم”(IPCC) تخمین می‌زند که با افزایش دمای جهانی تا پایان قرن در مقایسه با سطح دما پیش از صنعتی شدن، فراوانی دوره‌های گرمای شدید بیشتر می‌شود. در آمریکا، گرما در حال حاضر موضوع گزارش‌های مربوط به آب و هوا است و شاید موجب شود که طی ۳۰ سال آینده، بسیاری از افراد جان خود را از دست بدهند. از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰، گرما سالانه به مرگ مستقیم بسیاری از مردم منجر شده است. پس از آن سیل، گردباد و رعد و برق و در نهایت سرما و برف، از عوامل مرگ و میر بوده‌اند. در آمریکا، دوره‌های گرمای شدید طی ۴۰ سال گذشته، بیش از دو برابر شده‌اند.

شاخص‌های اندازه‌گیری مقدار فشار گرما

در ایستگاه‌های هواشناسی و پیش‌بینی وضعیت جوی از روش‌ها و دستگاه‌های مختلفی برای بررسی فشار گرمایی استفاده می‌شود. در پیش‌بینی‌های هواشناسی علاوه بر پیش‌بینی دما و رطوبت نسبی، شاخصی به نام “شاخص گرما”(heat index) یا “دمای ظاهری”(apparent temperature) را می‌بینید. شاخص گرما نشان می‌دهد که وقتی هوا گرم و مرطوب است، چقدر احساس ناراحتی می‌کنیم.

متخصصانی که به بررسی آب و هوای جهان می‌پردازند، معمولا شخص دیگری به نام «دمای حباب تر» (wet-bulb temperature) را بررسی می‌کنند.

دمای حباب تر، کمترین دمایی است که یک جسم می‌تواند هنگام تبخیر رطوبت از آن برخوردار شود. هر اندازه که دمای حباب تر پایین‌تر باشد، راحت‌تر میتوانیم خنک شویم. دمای حباب تر، میزان خنک شدن بدن ما با تعریق در هوای گرم و مرطوب را ارزیابی کرده و پیش‌بینی می‌کند که آیا شرایط موجود ممکن است برای سلامتی ما مضر یا حتی کشنده باشد یا خیر.

براساس تحقیقات دانشمندان هوا و فضا، بالاترین میزان دمای حباب تر که یک انسان می‌تواند تحمل کند، ۳۵ درجه سلسیوس تا مدت ۶ ساعت است.

بر اساس پیش‌بینی آب و هوایی ناسا، شاخص «دمای حباب تر» برخی کشورها به زودی برای زنده ماندن، بیش از اندازه بالا خواهد بود. این شرایط آب و هوایی از سال ۲۰۵۰، برای جنوب آسیا، حومه خلیج فارس (منجمله ایران، عمان، کویت) و کشورهای حاشیه دریای سرخ (مثل مصر، عربستان سعودی، سودان، اتیوپی، سومالی و یمن) صدق خواهد کرد.

علاوه بر این پیش‌بینی می‌شود که شرق چین، بخش‌هایی از جنوب آسیا و برزیل نیز تا سال ۲۰۷۰، از دمای ۳۵ درجه سلسیوس تجاوز کنند. ایالت‌های آمریکا (مثل آرکانزاس، میزوری و آیووا) در ۵۰ سال آینده سرنوشت مشابهی خواهند داشت. با این‌همه، پژوهشگران یادآور می‌شوند که خطر مرگ حتی با شاخص‌های کمتر از ۳۵ درجه سلسیوس نیز وجود دارد. برای نمونه، طی موج گرمای ژوئن سال ۲۰۲۱ در شمال غربی آمریکا و غرب کانادا که تقریبا ۱۴۰۰ مورد مرگ و میر به جا گذاشت، دمای حباب تر از ۲۵ درجه سلسیوس تجاوز نکرد. به محض این که این شاخص از دمای طبیعی بدن فراتر برود، نشان‌دهنده خطر برای سلامتی خواهد بود.

پیش‌بینی پیامدهای گرم شدن بیش از حد زمین

پیش‌بینی می‌شود پیامدهای گرم شدن بیش از حد زمین برای انسان زمینی فاجعه‌بار خواهد بود. براساس گزارش «هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم»، افزایش خشکسالی، آتش‌سوزی، سیل و آب و هوای ناملایم، آب شدن یخ و بالا آمدن سطح دریا، فروپاشی کشاورزی و شیلات، افزایش شیوع بیماری و همه‌گیری، اختلال در اکوسیستم و انقراض گونه‌ها از پیامدهای خطیری هستند که بعید نیست در پی افزایش دمای بیش از حد زمین ایجاد شوند.

اگر بشریت امروزی بتواندبه قابل توجهی، میزان انتشار کربن را از همین حالا تا سال ۲۰۵۰ کاهش دهد، می‌توان ادعا کرد که انسان تغییرات آب و هوایی (تغییر اقلیم) را کنترل کرده است. ولی اگر نتوانیم این تغییر اقلیم را تعدیل و کنترل کنیم باید منتظر پیامدهای آن باشیم. اگر انسان زمینی وظایف و تعهدات انسانی خود را در زمین نتواند به درستی انجام دهد، اوضاع جهان قبل از بهتر شدن بدتر خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا