انتشار فراخوان بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای ایران
بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای ایران فراخوان خود را منتشر کرد.
به گزارش پرمگ، همه روزنامهنگاران فرهیخته و اصحاب رسانه، مطبوعات، خبرگزاریها، پایگاههای خبری و فعالان رسانههای اجتماعی میتوانند آثار خود را که از تاریخ یکم فروردین ۱۴۰۱ تا پایان مهلت فراخوان هفتم تیرماه سال ۱۴۰۲ تولید و منتشر کردهاند از طریق سامانه مربوطه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
اهداف این جشنواره عبارتند از: ارج نهادن به تلاشها و فعالیتهای اصحاب رسانه در مواجه با جنگ ترکیبی، تشویق حرفهایگری در رسانههای سراسری، استانی و منطقهای، همافرایی و همدلی در خانواده بزرگ رسانههای ایران، ایجاد رقابت سالم به منظور ارتقای استانداردهای رسانه نگاری، شناسایی و معرفی استعدادهای رسانهای، تقویت مرجعیت رسانههای داخلی و تقویت جریان نقد مصلحانه در رسانهها.
رسانههای واجد شرایط شرکت در جشنواره به شرح زیر است: رسانههای چاپی (روزنامه، هفته نامه، ماهنامه، فصلنامه، سالنامه)؛ رسانههای برخط (خبرگزاریها، پایگاههای خبری)، رسانههای اجتماعی (اطلاعات و اخبار منتشر شده در بسترهای مختلف رسانههای اجتماعی اعم از کانال، صفحه مجازی (بلاگ ها و میکروبلاگ و…) و رسانههای کاربر محور.
قالبهای این جشنواره که در دو سطح رسانههای سراسری و رسانههای استانی است برگزار میشود، برای رسانههای برخط و چاپی شامل سرمقاله، مقاله و یادداشت
خبر، مصاحبه، گزارش، تیتر، طنز، عکس (تک عکس، گزارش تصویری)، گرافیک (صفحه آرایی، جلد، صفحه اول، تصویرسازی و نقاشی دیجیتال، طرح، اینفوگرافیک، داستان مصور، کاریکاتور)؛ چند رسانهای (گزارش ویدئویی، محتوای صوتی، انیمیشن (پویا نمایی)، موشن گرافیک) و ترجمه آثار (از فارسی به سایر زبانها و بالعکس) است.
قالبهای جشنواره برای رسانههای اجتماعی شامل متن بر بستر رسانههای اجتماعی، صوت بر بستر رسانههای اجتماعی و تصویر بر بستر رسانههای اجتماعی است. همچنین بخش ویژه شامل نقد مصلحانه (جایزه مرحوم دکتر عماد افروغ)، تبیین و روشنگری ماهیت اخبار جعلی و جایزه ویژه شامل انسان رسانه و خبرنگار تحقیقی است.
تمام رسانههای فعال و محتواهای رسانهای منتشر شده در بسترهای مختلف اعم از چاپی، بر خط و رسانههای اجتماعی در چارچوب مقررات کشور میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
آثاری که در بازه زمانی یکم فروردین ۱۴۰۱ تا هفتم تیر ۱۴۰۲ در رسانههای فوق الذکر منتشر شدهاند، میتوانند در جشنواره شرکت کنند. همچنین هر شرکت کننده میتواند تنها در ۲ بخش و در هر بخش ۲ اثر را ارائه کند. در بخش تیتر، ارائه متن کامل اثر الزامی است.
آثار میبایست دارای شناسنامه (لگوی نشریه، تاریخ انتشار، و در خبرگزاریها دارای آدرس اینترنتی و تاریخ باشد)
برگزیدگان جشنواره ملزم به ارائه اصل اثر منتشر شده به دبیرخانه جشنواره هستند (آثار فاقد نام نویسنده یا دارای نام نویسنده مستعار در صورت راهیابی به مرحله نهایی باید تاییدیه کتبی (مهر و امضا) مدیر مسئول نشریه یا خبرگزاری و پایگاه خبری ارائه کنند. همچنین آثار باید با فونت خوانا ارائه شود و آثار ناخوانا از رقابت حذف خواهند شد و البته جشنواره حق استفاده تبلیغاتی و هنری؛ اعم از چاپ در نمایشگاه جانبی، تبلیغات شهری و رسانهای از آثار ارسالی را دارد.
علاقهمندان برای شرکت در این جشنواره میتوانند از طریق سامانه rasaneh.pressfestival.ir اقدام به ثبتنام کنند. همچنین آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره هفتم تیرماه است و روز ۱۷ مرداد مصادف با روز خبرنگار، نتایج جشنواره معرفی میشود.