اقدامات ضروری بیماران قلبی در روزهای گرم سال
مشکلات قلبی برخی از بیماران قلبی ممکن است در روزهای گرم و تابستانی تشدید شود.
به گزارش پرمگ و به نقل از نیوز، در روزهای گرم و تابستانی بتابلوکرها، آسپرین و دیگر داروهای ضدپلاکت میتوانند اثر معکوس داشته باشند.
مطالعهای که طی ۱۴ سال در آگسبورگ آلمان انجام شده حاکی از این است که، آن دسته از بیمارانی که داروهای ضد پلاکت، بتا بلوکر یا هر دو اینها را مصرف میکنند، به میزان قابلتوجهی در معرض خطر حملات قلبی غیرکشنده در روزهایی که هوا گرم میباشد هستند.
«کای چن»، محقق ارشد این تحقیق پزشکی گفت: «آن دسته از بیمارانی که از این دو دارو استفاده میکنند، با خطر بیشتری مواجه هستند و به همین علت در طول موج گرما بایستی اقدامات احتیاطی انجام دهند.»
وی ادامه داد: این اقدامات احتیاطی شامل برنامه های خنک کننده مثل استفاده از تهویه مطبوع یا حضور در مراکزی که دارای دستگاه خنک کننده است.
براساس نتایج این مطالعه، مصرف داروهای ضد پلاکتی ۶۳ درصد، مصرف بتا بلوکرها ۶۵ درصد و مصرف هر دو دارو ۷۵ درصد ریسک خطر را در این بیماران افزایش میدهد.
نکته جالب توجه این تحقیق این است که، معلوم شد که بیماران جوانتر(۲۵ ۵۹ ساله) که از بتابلوکرها و داروهای ضد پلاکت استفاده میکردند، نسبت به بیماران قلبی مسنتر(۶۰ تا ۷۴ ساله) بیشتر با حمله قلبی ناشی از گرما مواجه شدند.
نکته دیگر اینکه، زمانی که این افراد جوانتر «استاتین» مصرف کردند، بیشتر ۳ برابر در معرض خطر حمله قلبی در روزهای گرم قرار گرفتند.
نتایج این تحقیق در نشریه Nature Cardiovascular Research منتشر شده است.