اخباردین و مذهب

گزیده سخنان آیت الله استاد علی صفایی حائری

استاد علی صفایی حائری، سخنرانی عین صاد
استاد علی صفایی حائری

آیت الله استاد علی صفایی حائری نویسنده، مجتهد عارف و متفکر معاصر است که از وی کتاب های متعددی در حوزه‌های مختلف از قبیل: معارف اسلامی، روش تدریس، نقد و پاسخ به شبهات، موضوعات تربیتی، اجتماعی، اخلاقی و… منتشر شده است.

استاد على صفایى حائری در سال ۱۳۳۰ ه.ش(۱۳۷۰ ق) در شهر مقدس قم به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات ابتدایى، به فراگیرى علوم اسلامى اهتمام ورزید و دروس حوزوی را به راحتی به تمام رساند و به درس خارج فقه و اصول راه پیدا کرد. مهمترین اساتید او در درس خارج فقه و اصول مرحوم پدرش آیت الله شیخ عباس صفایى حائرى، محقق داماد و شیخ مرتضی حائری بودند که در سایه شاگردی ایشان در سن جوانى به مقام اجتهاد نایل آمد.

آثار و تألیفات استاد علی صفایی

آیت الله صفایى آثار ارزشمندى را در حوزه هاى علوم اسلامى به چاپ رساند. مهمترین آثار استاد صفایى عبارتند از: انسان در دو فصل، مسئولیت و سازندگی، استاد و درس و روش تدریس، روش برداشت از قرآن، فقر، انفاق، غدیر، عاشورا، بشنو از نی، روش برداشت از نهج البلاغه، جمع ها و حاصل جمع ها و…
استاد صفایی حائری دستی در شعر نیز دانه و از خود آثار ارزشمندی در این زمینه بجا گذاشته است. از جمله آثار وی در این زمینه عبارتند از: آرامش، تابوت، پیروز، وداع و شعرهای شهادت و…

این عالم فرزانه در سحرگاه روز سه شنبه بیست و دوم تیر ماه ۱۳۷۸ شمسی در اثر تصادف در راه زیارت مرقد مطهر حضرت ثامن الائمه علیه السلام جان به جان آفرین تسلیم کرد و در جوار قبر فرزند شهیدش محمد صفایى (گلزار شهدای قم) به خاک سپرده شد.

گزیده سخنان نغز و حکمت آمیز آیت‌الله استاد علی صفایی حائری

? دلی ڪه از عشق های دیگر پُر است و هزار رنج دارد، از عشق خـــــدا سرشار نمی شود.
ڪوزه به اندازه ای ڪه از هوا خالی شده از آب پُر می شود.

? اگر فقط لـــــباس ڪسی را عوض ڪردیم و چادر بر سرش انداختیم و نـــــماز خوانش ڪردیم و با شعارها و تلقینها و یا تشویقها و تهدیدها داغـَــــش ڪردیم، بدون اینڪه از درون روشنش ڪرده باشیم و عـــــشقی را در نهادش گذاشته باشیم، ناچار در محیط دیگر ســـــرد می شود.
همانطور ڪه آهـــــن تفدیده در محیط دیگر ســـــرد می شود.

? آن گونه باش
كه اگر تو را نديدند،
هوايت بى‌قرارشان كند
و اگر حضورت را به دست آوردند،
غنيمت بشمارند
و اگر غايب شدى،
به سراغت بيايند
و اگر مُردى و رفتى،
جاى خالى تو را احساس كنند …!

? براى تربیت این انسان، باید از جاى دیگرى شروع کرد.
باید آگاهى داد و براى آگاهى دادن، باید خدا را در دل‏ها بزرگ کرد که آدمى به اندازه معبودها و محبوب‏هایش حرکت خواهد کرد.
وقتى خدا در دل تو بزرگ شد، لباس اطاعت غیر او از تن تو بیرون خواهد آمد: «وَ ثِیابَکَ فَطَهِّر» و لباس تقوا را به تن خواهى کرد.

?خودشناسى؛ يعنى اين‏كه تو با اين استعداد و امكان، چرا به خاطر دنياى بى ‏جان و يا آدم‏ ها و فرعون ‏ها و طاغوت‏ هايى كه مثل تو هستند، سوخته ‏اى و ساخته ‏اى. تو خودت را با تأثيرى كه از هر چيز احساس مى كنى، اندازه بگير و مقايسه كن، كه اين چيز، ارزش اين تأثير را داشته و يا جهل و غفلت تو، او را بزرگ كرده است.
این ‏گونه آدمى خودش را مى شناسد و در اين رابطه اندازه هايش مشخص می ‏شود و مى ‏تواند محرك‏ هاى ديگر را كنار بگذارد و از سيطره غير حق آزاد شود.
پس از اين هدايت، شكر و نظارت، مرحله ‏بلاء و ابتلاء است و اگر آدمى در اين گرفتارى ها به عجز هم برسد و ناتوان هم بماند، مهم نيست كه اضطرار خودش مركب راهوارى است و آدمى را به اعتصام مى رساند و كسى كه به اين مرحله رسيد «وَمَن يَعْتَصِم بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِيَ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ» به راستى به نزديك ترين راه تا مقصد رسيده است.

?ما منتظران به مهدی اعتقاد نداریم!!!
کسانی به مهدی اعتقاد داشتند که در شب عملیات درون رود خانه وحشی کارون سر طناب را باز می گذاشتند که خود مهدی هدایتشان کند و همین هم شد!
اگر فکر می کنی اعتقاد به ظهور داری یک روز شد جلوی در خانه ات را جارو کنی که وقتی مهدی می آید جلوی پایش تمیز باشد ! یا حداقل اگر هنرمندی شعری ،دکلمه ای آماده کردی که به مناسبت ظهور بخوانی ؟…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا